Néhány recept
2015. 12. 18. Báránygerinc | NOSALTY
nehézség: közepes sütés: 21 perc
elkészítettem: 5 alkalommal
hozzávalók / 4 adag
3 ek olívaolaj
mit hogyan?
Hogyan legyen kéznél mindig citromhéj?
Hogyan lehetek 1. szintű alaptag, és milyen jogosultságokkal jár?
A borászat kategória bemutatása
még több kérdés
ezt olvastad már?
ajánlat
Bébi madársalátával kínáltam.
Szólj hozzá!
http://www.nosalty.hu/recept/baranygerinc 1/1
15 szaftos-porhanyós- ropogós karácsonyi sült a csirkén túl - ha teheted, idén válassz más húsfélét!
Báránygerinc recept
költség: 2200 Ft
1.5 kg báránygerinc (12 db pálcás)
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
30 g vajPetra receptje elkészítés
1. A pálcás báránygerinc-szeletek mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk.
2. Egy nagyobb serpenyőben felhevítjük az olívaolajat és a vajat, majd
négyesével beletéve, oldalanként kb. 3,5 percig sütjük a szeleteket. Akkor jó, amikor kívülről a hús szép barnás, belül pedig rózsaszínű (próbaképpen egyet felvághatunk, hogy megbizonyosodjunk, nem sütjük túl).
3. Salátával kínáljuk.
Petra receptje elkészítés
1. A pálcás báránygerinc-szeletek mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk.
2. Egy nagyobb serpenyőben felhevítjük az olívaolajat és a vajat, majd
négyesével beletéve, oldalanként kb. 3,5 percig sütjük a szeleteket. Akkor jó, amikor kívülről a hús szép barnás, belül pedig rózsaszínű (próbaképpen egyet felvághatunk, hogy megbizonyosodjunk, nem sütjük túl).
3. Salátával kínáljuk.
2015. 12. 17. Csicseriborsós saláta | NOSALTY
nehézség: könnyű
elkészítettem: 1 alkalommal
hozzávalók / 5 adag
1 marék dió
mit hogyan?
Hogyan főzzek csicseriborsót?
A sonka főzővizét hogyan ízesítsem?
Házi testradír receptet tud valaki?
még több kérdés
ezt olvastad már?
Szólj hozzá!
http://www.nosalty.hu/recept/csicseriborsossalata 1/1
15 szaftos-porhanyós- ropogós karácsonyi sült a csirkén túl - ha teheted, idén válassz más húsfélét!
Csicseriborsós saláta recept
költség: 600 Ft
2 ek olívaolaj
1 közepes db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 teáskanál őrölt római kömény
1 teáskanál őrölt koriandermag
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
40 dkg csicseriborsó
3 kis db sárgarépa
8 dkg salátalevél
A NoSalty-n sütiket használunk, hogy még jobb felhasználói élményt és személyre szabottabb ajánlatokat kínálhassunk számodra. A sütik beállításait bármikor megváltoztathatod. Még több információ
Évi néni receptje elkészítés
1. Az olívaolajon a csíkokra vágott hagymát megpirítjuk. Mikor már kezd színt kapni, hozzáadjuk a felszeletelt fokhagymát és a fűszereket is. Így pirítjuk még kb. 2 percig, majd hozzáadjuk a lecsepegtetett csicseriborsót, és további 2-3 percig pároljuk, majd félretesszük hűlni.
2. A sárgarépát meghámozzuk, és nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
3. Ha a borsó langyosra hűlt, összekeverjük a répával és a salátalevéllel,
megszórjuk egy marék dióval.
4. Langyosan, de lehűtve is fogyaszthatjuk.